“Lazanski” na sajmu “Partner 2021”

VIDEO K9: Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „Partner 2021“ otvoren je danas na Beogradskom sajmu, na kojem je uporedo organizovan skup posvećen obeležavanju 60. godišnjice od osnivanja Pokreta nesvrstanih zemalja.

0
18

Jubilarni 10. Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „Partner 2021“ na Beogradskom sajmu otvorio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je tom prilikom poručio da će Srbija nastaviti da jača svoju vojsku i razvija odbrambenu industriju, te da naša zemlja istovremeno biti prepoznata u celom svetu kao zemlja koja promoviše multilateralizam, mir i stabilnost. Srpska država je, prema njegovim rečima, uvek bila poznata po odbrambenoj industriji i na sajmu su predstavljeni savremeni proizvodi fabrika starih više od 165 godina.

Vučić je na ceremoniji otvaranja predstavio i novo borbeno multifunkcionalno vozilo “Lazanski” koje je dobilo ime po nedavno preminulom novinaru i vojnom analitičaru Miroslavu Lazanskom. Ovo borbeno vozilo je modifikovana verzija “Lazara 3”, a glavna razlika je u višenamenskom topu kalibra 57 milimetara.

Na najvećem sajmu naoružanja i vojne opreme ukupno je 132 izlagača, od kojih je 36 iz 16 stranih zemalja, Austrije, Kine, Danske, Kanade, Francuske, Nemačke, Italije i druhih.
Na Beogradskom sajmu uporedo je u toku skup posvećen obeležavanju 60. godišnjice od osnivanja Pokreta nesvrstanih zemalja koji je okupio delegacije iz preko sto država sveta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.