Laureus ponovo Novaku Đokoviću

VIDEO K9: Najbolji teniser sveta Novak Ðoković četvrti put u karijeri osvojio je nagradu Laureus za najboljeg sportistu na planeti.

148

Prvi reket sveta, Novak Đoković, nagradu Akademije Laureus, koja se dodeljuje za postignute rezultate iz prethodne godine, prvi put je dobio 2012. godine, a potom je za najboljeg sportistu sveta proglašavan 2015. i 2016. godine.

Konkurenti Đokovića za ovo prestižno priznanje u 2018. godini bili su fudbaleri Luka Modrić i Kilijan Mbape, košarkaš Lebron Džejms, vozač Formule jedan Luis Hamilton i atletičar Elijud Kipčoge.

„Laureus“ za najbolju sportiskinju pripao je američkoj gimnastičarki Simon Bajls, a za najbolji tim godine fudbalskoj reprezentaciji Francuske, koja je osvojila Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Američka snouborderka Kloe Kim dobila je „Laureus“ za najboljeg akcionog sportistu, dok je doskorašnja skijašica Lindzi Von dobila nagradu „sportski duh“ za veliki doprinos sportu u prethodnih 20 godina.

„Laureus“ za najveći proboj godine pripao je japanskoj teniserki Naomi Osaka, dok je nagrada za izuzetna postignuća pripala maratoncu Kipčogeu, a najboji sportista sa invaliditetom je skijašica Henrijeta Farkašova, inače kratkovida devojka koja se takmiči u alpskim disciplinama zajedno sa vodičem.

U prethodnoj godini za najbolji sportski momenat izabrano je dostignuće 70-godišnjeg Šije Bojua koji je koristeći proteze, s obzirom na to da je ostao bez nogu u jednom od svojih uspona na Mont Everest, napokon uspeo da dođe do vrha.

Akademija Laureus za najveći sportski povratak izabrala je golfera Tajgera Vudsa, dok je „Laureus“ za životno ostvarenje pripalo nekadašnjem treneru fudbaleru Arsenala Arsenu Vengeru.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.