Laureatima uručena gradska priznanja

VIDEO K9: Na Dan oslobođenja Novog Sada, Grad tradicionalno uručuje laureatima Oktobarsku nagradu i Novembarsku povelju.

0
10

Na svečanosti u Gradskoj kući i ove godine su, na Dan oslobođenja grada, laureatima uručene Oktobarska nagrada i Novembarska povelja Grada Novog Sada.

Dobitnici Oktobarske nagrade ove godine su dr Dragan Lazić, sekretar gradske organizacije Crvenog krsta, bivša direktorka Gimnazije “Isidora Sekulić” i profesorka matematike mr Ružica Vukobratović i Novosadski sajam, za koji je nagradu primio direktor Nikola Lovrić. Laziću je nagrada dodeljena za rezultate ostvarene u višedecenijskom humanitarnom radu, magistarki Vukobratović za izuzetne rezultate ostvarene u profesionalnom radu u Gimnaziji “Isidora Sekulić” na unapređenju obrazovno-vaspitnog rada, uvođenju savremenih tehnologija i uspostavljanju i razvoju međunarodne saradnje u cilju održivog razvoja školstva, a Novosadskom sajmu za izuzetne rezultate u vek dugom radu i dostignuća ostvarena u oblasti privrede organizacijom sajamskih, kongresnih i stručnih manifestacija.

Novembarska povelja za 2023. godinu je uručena protojereju stavroforu Branku Ćurčinu, književniku mr Nenadu Šaponji i Osnovnoj školi “Vuk Karadžić”, za koju je nagradu primila direktorka Zorica Zeljković. Šaponji je Novembarska povelja dodeljena za ostvarenja u oblasti književnog stvaralaštva i rezultate rada u savremenoj srpskoj poeziji i izdavaštvu, protojereju Ćurčinu za višedecenijsku posvećenost svešteničkom pozivu i davanje izuzetnog doprinosa izgradnji i održavanju verskih objekata, radu sa mladima i obolelim od bolesti zavisnosti, kao i osvetljavanju istorije delova Novog Sada, a školi “Vuk Karadžić” za izuzetne rezultate postignute u oblasti prosvete i dostignuća u obrazovno-vaspitnom radu, povodom 111 godina od osnivanja.

Ova priznanja, koja čine plakete i novčani deo od po 130.000 dinara, Grad dodeljuje povodom 23. oktobra 1944. godine, dana kada je Novi Sad oslobođen od fašizma, 9. novembra 1918, dana kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad i 25. novembra 1918. godine, kada je Velika Narodna Skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje, donela Odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.