Laste – Vesnici proleća i lepih nagrada

VIDEO K9: Novi ciklus takmičenja "Domaćinstvo koje su laste izabrale", koje već sedmu godinu organizuje Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, počeo je juče i trajaće do 5. juna.

0
18

Sedmu godinu zaredom, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije nagrađuje tonom kukuruza domaćinstvo sa najviše aktivnih gnezda seoskih lasta.

Nasumičnim izvlačenjem u kategoriji Srećno gnezdo, prijavljeni mogu osvojiti vaučer za kupovinu sadnica voća, ma koliko gnezda imali u svom domaćinstvu.

Od opstanka autentičnog seskog života dobrim delom zavisi i opstanak seoskih lasta kojima su potrebne štale, otvoreni prozori i vrata, tavanice sa gredama gde mogu da smeste gnezda i domaćini koje ne zaprašuju insekte, već ih ostavljaju ovoj ptici koa, u proseku, za sat vremena pojede i do 60 insekata, kažu u Društvu.

Na takmičenje mogu da se prijave svi koji imaju makar jedno aktivno gnezdo seoskih lasta.

Svi koji žele mogu se prijaviti na takmičenje onlajn putem prijavnog formulara ili pozivom na brojeve telefona koji se nalaze na njihovom sajtu.

Кonačni rezultati takmičenja biće objavljeni tokom vikenda, 17. ili 18. juna 2023. na sajtu www.pticesrbije.rs, na društvenim mrežama Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i u sredstvima javnog informisanja.

Takmičenje je počelo 22. maja i trajaće do 5. juna i ima za cilj, poručuju organizatori, da podrži seoska domaćinstava koja se bave poljoprivredom, ali i da podrži prijateljstvo ljudi i ovih korisnih ptica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.