Lakše do nemačke vozačke dozvole

VIDEO K9: Državljani Srbije koji žive i rade u Nemačkoj uskoro će moći srpske vozačke dozvole da zamene za nemačke bez polaganja vozačkog ispita. Izjavu o namerama o procedurama za zamenu vozačkih dozvola između Nemačke i Srbije juče su u Beogradu potpisali direktor policije Vladimir Rebić i ambasador Savezne Republike Nemačke Aksel Ditman.

0
453

Izjava o namerama između Savezne Republike Nemačke i Republike Srbije o procedurama za zamenu vozačkih dozvola od posebnog je značaj za veliki broj srpskih državljana koji žive i rade u Nemačkoj.

Prema Rebićevim rečima, na osnovu ove izjave srpskim državljanima biće omogućeno da srpske vozačke dozvole zamene za nemačke bez polaganja vozačkog ispita, za sve kategorije i bez dodatnih troškova, ukoliko imaju prebivalište od najmanje šest meseci u Saveznoj Republici Nemačkoj.

Rebić je istakao da potpisivanje izjave predstavlja još jednu u nizu uspešnih aktivnosti, koje se sprovode između Savezne Republike Nemačke i Srbije, te da Savezna Republika Nemačka u velikoj meri pruža podršku reformskim aktivnostima u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova kroz različite donacije, obuke i usavršavanja.

Ambasador Aksel Ditman istakao je da potpisana izjava predstavlja veliko olakšanje za građane dve zemlje koji borave u Saveznoj Republici Nemačkoj i Republici Srbiji, jer mogu na jednostavan način, po propisanim uslovima, bez polaganja vozačkog ispita zameniti vozačke dozvole. On je naglasio da potpisana izjava predstavlja snažan simbol produktivne saradnje dve zemlje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.