Lako do paljenja auta i na minusu

VIDEO K9: Ekstremno niska temperatura, osim za putare, veliki problem predstavlja i za vozače, jer se automobili mnogo teže pale na nsikim temperaturama, a moguće su i druge komplikacije. Kako održavati auto tokom zime za Kanal9 objašnjava majstor Steva Kišgeci.

0
755
Uz klizave i zavejane puteve, ono zbog čega mnogi vozači ne vole zimu jeste i situacija kada ne mogu da upale auto na ekstremno niskoj temperaturi.
“Prvo da kažemo za ove benzince, za hladno paljenje treba, zavisi da li ima plin ugrađen ili je čist na benzinu i zavisi da li su stariji ili noviji modeli. U svakom slučaju, treba prvo da se upali na benzin, pa da odradi jedno 2 – 3 min u mestu da se ugreje motor i onda se polako kreće u vožnju, bez naglih ubrzanja i naglih skretanja sa volanom zbog klizavosti puta”, savetuje Kišgeci.
Majstori kažu da veći problem imaju oni autmobili koji koriste dizel gorivo.
“Za dizele je bitno kakvo je gorivo sipano u rezervoar. Važno je sipati gorivo koje je otporno na smrzavanje, ili treba dodati aditive koji povećavaju tačku stišljivosti nafte, da bi mogla nafta da prolazi kroz filtere za gorivo, jer to je najveći problem kod dizela. Ako nema tog aditiva smrzava se nafta i dolazi do gašenja motora, tako da ne može da se nastavi vožnja”, naveo je  Kišgeci.
U hladnim danima jedan od preduslova lakog paljenja automobila jeste i dobar akumulator koga u zimskim danima treba zaštiti, savetuje majstor Steva.
“Bitno je da akumulator bude isrpavan i, ako postoji mogućnost, čak i da se zaštiti u tom motornom delu sa stiroporom tanjim ili gumom i da se pričvrsti da to ne može da otpadne, da bi što manje hladnoće do njega stizalo. Jer padom temperature i akumulator gubi na snazi i na količini struje koju ima i koja može da pokretne elektropokretač”, kazao je  Kišgeci.
Pre gašenja motora obavezno treba ugasiti sva svetla i sve potrošače struje u automobilu i ostaviti auto da radi još pola minuta minut, savetuje majstor Kišgeci, kako bi se na taj način dopunio akumunator i kako bi se vozilo lakše pokrenulo pri narednoj upotrebi.
Važno je i da se u motoru nalazi antifriz, podseća majstor.
“Dešava se i ako antifriz nema dovoljnu tačku mržnjenja, on se zgušnjava, pa i to otežava hladno paljenje motora”, napominje  Kišgeci.
Takođe, ne treba zaboraviti sipati zimsku tečnost u posude za vodu za vetrobrane koja sprečava smrzavanje vode i do -25 stepeni.  Da bi auto bio spreman za najsurovije zimske uslove, najbolje ga je na vreme odvesti na preventivni pregled i uraditi neophodan servis, te tako izbeći nepotrebne troškove i mogućnost da vam auto stane kada se najmanje nadate.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.