Lađari: Nebezbedna plovidba i nedostatak ledolomaca na Dunavu

U toku su radovi na Železničkom mostu koji ugrožavaju plovidbeni saobraćaj, kažu u Udruženju profesionalnih lađara, objašnjavajući da su radovi neobeleženi i bez odgovarajuće signalizacije. Nisu samo brodovi ugroženi, već i sama skela usled talasa, kažu lađari, te podsećaju i da je zima na pragu, a Novi Sad i dalje bez dovoljnog broja ledolomaca.

1256

Aktuelni radovi na Železničkom mostu su bez adektavne signalizacije što ugrožava i njih i rečni saobraćaj, upozorio je Branislav Vajda, predsednik Udruženja profesionalnih lađara

“Radovi na Železničkom mostu se odvijaju, reklo bi se, po planu, međutim mi smo imali pritužbu na bezbednost od jednog našeg kapetana koji je zadužen za bezbednost i radove na mostu. Bezbednosni problem je u tome što na odeđenom vodostaju u Novom Sadu dolazi do problema brzine kretanja brodova, brodovi, naravno, prave talase krećući se brzo i time ugrožavaju skelu koja se tamo nalazi i ugrožavaju same radove na tom delu”, precizirao je Vajda.

On je istakao da jeproblem  više puta prijavljivan nadležnim inspekcijama, ali da za sada nema rezultata. Trenutno kapetani zaduženi za bezbednost, kako je naveo, samostalno upozoravaju brodove. Ali ni tu nije kraj problemima.

“Drugi problem samih radova je neobeleženost brodova bivše, tj. firme Dunav Goupa Agregati, ne znam da li je bivša ili nije, ti brodovi su napušteni, nalazi se ispred firme Heroj Pinki. Tamo se stvara velika količina i smeća i stvara se peščani sprud, zato što nema adekvatne reakcije opet inspekcije plovidbe, koja možda i postoji, možda su oni ljudi i dali nalog, ja stvarno ne znam, ali ti brodovi su i dalje tu i dalje neobeleženi i dalje nema nekog ljudskog nadzora”, naveo je Vajda.

S obzirom da zima uskoro i datumski stiže, a ovih dana već ponegde provejava sneg, može se očekivati i da će se voda u nekom trenutku zalediti, kaže Vajda, dodajući da Novom Sadu i dalje nedostaju aktivni ledolomci. Udruženje na ovaj problem, kako kaže, ukazuje nadležnima već pet godina, ali da pomaka nema, te će Dunav u Novom Sadu izgleda i ovu zimu dočekati, praktično, bez ledolomaca.

“To je nedostatak aktivnih ledolomaca u Novom Sadu. Tu je gradilište mosta i pogotovo je sad aktivno, atraktivno u uvek aktuelno u Novom Sadu, pošto Novi Sad je inače poseban po bezbednosti plovidbe jer se nalazi u 2 krivine, nalazi se na dosta uskom mestu i mostovi su dosta problematični za plovidbu. Tako da su limitirani i oni koji tu prolaze i brzina itd”, kazao je Vajda.

On podseća da je pre pet godina led na Dunavu bio ogroman problem, te da smo tada morali angažovati mađarske ledolomce. Prema Vajdinim rečima, ledolomci koje imamo nasukani su i napušteni na keju, bez stalne posade. Rešenje ovog problema bi bilo, smatra on, da grad Novi Sad postane vlasnik tih ledolomaca, koji su prodajom Heroja Pinkija pripali Dunav Grupa Agregatima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.