Kviz Pod krošnjama na Štrandu

VIDEO K9: Na novosadskoj plaži na Dunavu u toku je manifestacija Pod krošnjama na Štrandu tokom koje deca uče jezike manjina. Svoje znanje proveravaju na nagradnom kvizu, a prvi, iz mađarskog jezika, održan je u subotu.

0
32

Prvi kviz ovogodišnjeg jubilarnog desetog izdanja manifestacije Pod krošnjama na Štrandu, u organizaciji Gradske biblioteke u Novom Sadu, Heror media ponta i Centra za razvoj manjinskih i lokalnih medija održan je iz mađarskog jezika.

U kvizu su imali priliku da učestvuju najmlađi Novosađani koji su protekle nedelje u ambijentu novosadskog Štranda učili mađarski jezik i kulturu.

Pobednice su osvojile vredne nagrade, vaučere za kupovinu školskog pribora koje je obezbedila jedna društveno odgovorna kompanija i poklon pakete koje im je uručila Radmila Dragnić, predstavnica EU info centra Novi Sad. Ove nedelje deca na Štrandu uče o slovačkom jeziku i kulturi, a program počinje već danas.

Radionice Pod krošnjama na Štrandu se održavaju svakog radnog dana sa početkom u 18,30 časova i nagradnim kvizom provere
stečenog znanja subotom u Biblioteci na Štrandu.

Pokrovitelji tradicionalne manifestacije Pod krošnjama na Štrandu, koja ove godine proslavlja svoj jubilej, je Uprava za kulturu grada Novog Sada, uz podršku programa Delegacije evropske unije u Srbiji i Ekocivilizacije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.