Kvasac u trgovinama od utorka i srede

VIDEO K9: Suvi i ostale vrste kvasca trebalo bi da budu isporučeni trgovinskim lancima u utorak i sredu, nakon što je fabrika u Senti u nedelju počela proizvodnju, rekao je ministar Branislav Nedimović gostujući u Dnevniku RTS-a.

9

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da je fabrika u Senti pokrenula proizvodnju kvasca, koji bi u prodavnicama mogao da se nađe već u utorak ili sredu. On je u izjavi za Radio-televiziju Srbije rekao da bi suvi i ostale vrste kvasca trebalo da budu isporučeni trgovinskim lancima u naredna dva dana.

Danas počinje sa radom SOS telefonska linija 0800-200-201 za psihosocijalnu podršku zaposlenima u prosveti, roditeljima i učenicima, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Ovo ministarstvo je zbog nastale situacije izvršilo prenamenu SOS linije, koja je u redovnim uslovima imala funkciju prijave nasilja u školama i podršku učenicima. Dežurstva na telefonu organizovana su svakog radnog dana od 9 do 14 časova.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin obišao je danas u Vranju proizvodne pogone kompanije „Jumko”, u kojoj se, od uvođenja vanrednog stanja u Srbiji usled epidemije koronavirusa, izrađuje zaštitna oprema. Ova kompanija je svoju proizvodnju povećala na 20.000 zaštitnih maski dnevno i time su, kako je rečeno, opremili najveći broj javnih ustanova u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu.

Stručnjaci iz Kine procenjuju da bi situacija u našoj zemlji kada je reč o širenju zaraze koronavirusom, ukoliko od danas svi počnu da se pridržavaju svih mera, mogla da se stabilizuje najranije za 29 dana, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja apelovao je na poslodavce da ne otpuštaju radnike dok je na snazi vanredno stanje i najavio da će biti objavljena lista svih onih koji su nezakonito dali otkaz zaposlenima.

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je u Rakovici volontere i pripadnike MUP-a koji pomažu najstarijim sugrađanima i tom prilikom pozvao sve građane Srbije da poštuju mere koje donosi Vlada Srbije.

Stefanović je apelovao na sve građane da što manje izlaze iz kuća i dodavši da će se volonteri truditi da brzo dođu do svakog kome je potrebna hrana ili pomoć. On je poručio da kol centri imaju stotine poziva svakog dana, među kojima su najčešće pozivi za dostavu hrane i osnovnih životnih potrepština.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.