Kursevi slikanja, crtanja i vajanja na Akademiji

VIDEO K9: Departman likovnih umetnosti Akademije umetnosti u Novom Sadu organizuje niz kurseva za sve građane koji su zainteresovani da unaprede svoj crtački, vajarski i slikarski talenat.

0
759

Kursevi crtanja, vajanja i slikanja su namenjeni svim zainteresovanim polaznicima, nezavisno od predznanja, edukacije ili profesionalne orijentacije.

Jedini uslov je da kurseve mogu da pohađaju stariji od 14 godina. Prvo je započeo kurs slikarstva, kažu na Akademiji, rekla je Bosiljka Zirović-Lečić sa Departmana likovnih umetnosti novosadske Akademije umetnosti.

“Odigravaće se ovde u Đure Jakšića broj sedam, od 9 do 13časova subotom, svake subote i to do, negde, kraja maja će biti i svi će imati prilike da dođu. Crtanje će početi 5. marta nedeljom od 10 do 14 sati u crtaonici u Kosovskoj 33, a vajanje će početi 21. februara u prostorijama na tvrđavi, utorkom od 14 do 18 časova”, navela je Zirović-Lečić.

Kurseve drže saradnici i profesori Akademije umetnosti. Kursevi su, takođe, namenjeni srednjoškolcima koji žele da upišu Akademiju umetnosti i studiraju na Departmanu likovnih umetnosti.

“Na kursu slikanja krenuće se sa nekim osnovnim tehnikama, postavkama, ako je potrebno, započeće se jedan zadatak, pa se raditi dve i tri nedelje. Način rada je grupno-individualni, što znači da grupa ima postavljen neki zadatak, ali u zavisnosti ko kakve sklonosti ima ili kakvo predznanje ima, može da dobije neku vrstu individualnog usavršavanja. Dakle, profesori će se truditi da ispoštuju neki ritam svakog posebno”, rekla je Zirović-Lečić.

Na kurseve je potrebno doneti sopstveni materijal koji je potreban u dogovoru sa profesorima, a treba napomenuti da ovi kursevi nisu besplatni.

Osim toga, profesori su organizovali i konsultacije sa potencijanim studentima i manifestaciju “Otvoreni atelje”, gde svako ko ima bilo kakve nedoumice može da se konsultuje s profesorima Akademije umetnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.