Kurs ispod haube

VIDEO K9: Akademski kurs "Ispod haube" koji istražuje temu tehnologije motornih vozila biće održan u Novom Sadu od 9. do 17. jula. Kurs organizuje Udruženje studenata tehnike Evrope BEST Novi Sad u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka u Novom Sadu.

0
472

Akademski kurs pohađaće oko 20 studenata iz Evrope, kao i studenti sa Univerziteta u Novom Sadu.

Prijave domaćih studenata traju još danas, nakon čega će Udruženje vršiti selekciju, te će oni koji pokažu najveće interesovanje u motivacionom pismu, imati priliku da prođu ovaj kurs.

“Zna se da je automobilsko inžinjerstvo, automobilska industrija generalno u celom svetu u ekspanziji i izrazito se radi o jednoj multidisciplinarnoj oblasti. Taj trend je sve više izražen, znači sve više tu ulogu imaju kolege iz elektrotehnike, automatike, IT sektora. Znači raznorazne struke koje u okviru svog matičnog obrazovanja nisu učile ništa o motornim vozilima, a da kažem dosta su sad uključene u tom delu, tako da je po nama vrlo korisno da oni imaju priliku da nauče neke bazične stvari, šta je vozilo, šta tu sve postoji od elemenata, kako izgleda, čemu služi, šta je tu neka osnovna fizika i tako dalje”, rekao je Boris Stojić, docent na FTN-u.

Kurs je namenjen svim zainteresovanim studentima, ali najveće interesovanje očekuje se od studenata sa smerova usko povezanih sa ovom oblasti.

Pored sticanja novih znanja na samim predavanjima i kroz praktičnu nastavu, studenti će sa svojim kolegama sa više od 15 Univerziteta iz Evrope, moći da razmenjuju do sada stečena znanja i iskustva.

“Cilj kursa jeste unapređivanje studenata i prosto neka multikulturalnost, znači upoznavanje sa drugim studentima iz cele Evrope, upoznavanje njihovog obrazovanja. Takođe da naši studenti dobiju neko više obrazovanje, odnosno neko dodatno obrazovanje pored fakulteta. Tu su i neke veštine, kada prosto stupite u komunikaciju sa nekim drugim studentima, pričaju engleski jezik, upoznaju se sa drugim kulturama, tako da postoji taj momenat, a naravno, kao što sam već i rekla obogaćivanje već postojećeg znanja je prosto nešto što pored fakulteta mogu da uče i da znaju nešto više o nekoj oblasti”, navela je Milena Tihojević, portparolka Tima Udruženje Best NS:

Nakon završetka kursa, polaznici će dobiti sertifikat o pohađanju kursa o automobilskom inžinjerstvu. Prijave za ovaj kurs traju još danas na sajtu www.bestns.org.rs.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.