Kupovina mesa na pijaci nije preporučljiva

VIDEO K9: Kada odete na neku od gradskih pijaca, osim zeleniša, meda i sira, na tezgama možete videti i vakumirane viršle, kobasice ili domaću slaninu. Iako su pomenuti suhomesnati proizvodi neproverenog porekla i često se bez deklaracije prodaju na tezgama, ima i onih sugrađana koji pazare meso i mesne prerađevine upravo na ovim mestima. Tako je Novosađanka Dragica Davidovac kupila kobasice, a kada ih je pripremila za jelo, shvatila je da je prevarena.

0
805

Naša sugrađanka Dragica Davidovac pre nekoliko dana na Ribljoj pijaci pazarila je turinske kobasice od prodavaca za tezgama koji su se deklarisali kao prodavci iz Turije.

Iako je rok trajanja bio dobar, naša sugrađanka tvrdi da kobasice nisu ispravne i da nije kupila ono što je tražila.

“Bilo nas je sigurno jedno 50, na dva štanda su prodavali i ja nisam ni gledala. Ja vidim da piše turinska kobasica i kupila sam četiri kilograma. Došla sam kući, malo su bile ‘plesnjave’, ali dobro, moji to hoće da jedu. Ja sam to obrisala, nalepnice skinula. Čitam, piše turinska kobasica i bacim. Nakon toga u nedelju su mi došla deca, a ono, kobasice se osećaju, smrde da ne kažem”, priča Davidovac.

Kada je pronašla deklaraciju, uvidela je da sastav kobasice ne odgovara sastavu koji ide u turinsku kobasicu. Mogućnosti za žalbu nije bilo, kaže Davidovac.

“Ne, nisam mogla njima da se žalim, Turincima, oni su otišli, bili su tu samo u petak. Ja sam zvala firmu bečejsku koja je to pravila dobila sam kancelariju u kojoj su rekli da zovem prodajno, a mene to ne intersuje, šta ja imam sa njima? Ja nisam od njih kupila, ja sam kupila turinsku kobasicu, a ovo je neka bečejska, od starog mesa pravljena, to se oseća”, navela je  Davidovac.

Kako kaže, oseća se prevarenom, s obzirom da je kupila nešto što što nije želela, a pod imenom onoga što je tražila. Naša sugrađanka se takođe pita da li iko proverava robu koja se prodaje na pijacama.

Povodom ovog slučaja kupovine kobasice koje su bile neprijatnog mirisa na pijaci, niko od prodavaca na Ribljoj pijaci nije želeo da komentariše kvalitet robe kao ni da daje izjave za Kanal 9 na ovu temu.

Podsetimo, više puta do sada su mesnice tražile da se obustavi prodaja mesa na pijacama, jer je, pre svega, često sumnjivog kvaliteta i porekla, a sa druge strane, umanjuje promet registrovanim mesnicama.

Inače, robu na pijaci s vremena na vreme kontrolišu pojedne inspekcije, ali to je svakako nedovoljno, te je opšta preporuka da se meso ne kupuje na pijacama, već u registrovanim radnjama koje podležu oštrijim kontrolama inspekcija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.