Kupanje u Dunavu za Lanino zdravlje

0
92

Humanitarna akcija „Za Laninu životnu bitku“ biće održana u subotu, 28. januara, od 13 časova, na novosadskom Štrandu.

Reč je o nesvakidašnjoj akciji, u okviru koje će se hrabri učesnici okupati u hladnom Dunavu čija je temperatura vode danas oko 4 stepena.

Zato u ovoj akciji mogu da učestvuju jedino oni koji su već istrenirali svoje telo na stes na hladnoću, odnosno tuširaju se hladnom vodom, objašnjava fitnes edukator i organizator ove akcije, Nemanja Milojević.

Ovu ekstremnu humanitarnu akciju Milojević organizuje treću godinu za redom, a kako kaže, on sam ulazi u hladan Dunav dva do tri puta godišnje.

Svi učesnici akcije koji se u subotu budi kupali u Dunavu platiće akontaciju 500 dinara, a oni koji budu samo posmatrači događaja, mogu ga podržati i dobrovoljo dati prilog za Lanino lečenje. Prikupljen novac biće prosleđen Lani preko Fondacije Budi human.

Četvorogodišnja Lana Jovanović, nakon što je u decembru 2020. u San Dijegu primila gensku terapiju za spinalnu mišićnu atrofiju tip 1, lečenje je nastavila u Budimpešti i sada su joj potrebna sredstva za stalne fizikalne terapije, medicinsku opremu i aparate, suplemente, ortopedska pomagala, specijalističke preglede, rehabilitaciju i logopedske tretmane, kao i za troškove puta i smeštaja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.