Kup Telepa 2017.

VIDEO K9: U Novom Sadu u toku je četvrti Turnir u malom fudbalu "Kup Telepa" koji je ove godine humanitarnog karaktera i održava se u Osnovnoj školi Jožef Atila.

0
1581

„Kup Telepa“ organizuju sve tri mesne zajednice sa teritorije Telepa, odnosno MZ Nikola Tesla, Bratstvo i Južni Telep, uz podršku OŠ „Jožef Atila“.

“Svake godine je do sada učestvovalo 32 ekipe, tako i sada, iako je interesovanje mnogo veće, jer smo odavno prevazišli taj neki lokalni nivo. Ali smo odlučili da naziv “Kup Telepa” zadržimo zato što želimo da promovišemo, pre svega, naš kraj”, rekao je Ivan Siler, predsednik Saveza MZ Južni Telep.

I ove godine Kup Telepa okupio je veliki broj ekipa, ali i zainteresovanih Novosađana koji su sa pažnjom pratili sve mečeve.

Turnir nema nagradni fond, ali je u planu da u narednim godinama i to bude organizovano. Za sada ono što ostaje jeste humanitarna strana turnira.

“Ovaj put imamo dve akcije. Pored sada već uigrane akcije Čepom do osmeha, što je i logično s obzirom na karakter takmičenja, imamo i prikupljanje pomoći za malog Nikolu Milovanovića. To je dete koje ima osam godina i boluje od cerebralne paralize. Na ulazu su svi gledaoci dobili informacije na koji način mogu da pomognu i siguran sam da ćemo u ova tri dana prikupiti značajna sredstva i bar delom pomoći detetu”, naveo je Siler.

Ove godine, kao i svih prethodnih, turnir su podržali uspešni novosadski sportisti – Mihail Dudaš, Slobodan Boškan, Biserka Šipka, Borko Petrović, Bora Sibinkić, Nenad Pagonis, Zlatko Bolić, fudbaleri FK „Vojvodina“. Četvrti „Kup Telepa“ podržao je i dvostruki svetski šampion u savate boksu i veliki humanitarac, Goran Bajšanski.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.