Kup Srbije: Poklon Vojvodini za stogodišnjicu

VIDEO K9: Posle šest neuspelih pokušaja, Vojvodina je u sedmom finalu nacionalnog Kupa konačno osvojila trofej I pobedila Jagodinu sa 2:0.

760

 

Posle šest neuspelih pokušaja, Vojvodina je u sedmom finalu nacionalnog Kupa konačno osvojila trofej I pobedila Jagodinu sa 2:0. Dugo čekani pehar, trener talentovane generacije novosadskog kluba Branko Sosa Babić, posvetio je nedavno preminuloj legendi jugoslovenskog i srpskog fudbala Vujadinu Boškovu.

U reprizi prošlogodišnjeg finala, ovaj put radovala se Vojvodina golovima Envera Alivodića i Srđana Babića. Vodeći pogodak, Alivodić je posvetio preminulom predsedniku “lala” Ratku Butoroviću, koji ga je i doveo u klub iz Novog Pazara, januara prošle godine.

Proboji Alivodića sa desne strane, šansa Milinkovića-Savića, ali i Veselinovića samo su bili uvod u ono što se dogodilo krajem prvog poluvremena. Igrao se 41. minut kada se lopta srećno odbila do Alivodića koji je potvrdio klasu i snažnim šutem matirao Đuričića. U tom momentu usledio je delirijum na tribinama, kao i na klupi Vojvodine na kojoj su svi do jednog skočili u zagrljaj strelcu gola.

Pobednici Kupa Srbije kreću iz FC „Vujadin Boškov“ u 19:30 časova u otvorenom i za ovu svečanu priliku, brendiranom autobusu koji će se kretati trasom FC „Vujadin Boškov“, Novosadski put 114-Futoški put-Futoška ulica-Jevrejska-Bulevar Mihajla Pupina-Kej Žrtava Racije-Bulevar Cara Lazara-Plato SPC „Vojvodina“. Dolazak ekipe na plato ispred SPC „Vojvodina“ očekuje se oko 20:00 časova.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.