Kup evropskih šampiona u šahu u Novom sadu

VIDEO K9: U Novom Sadu u toku je Kup evropskih šampiona u šahu za žene i muškarce u organizaciji Šahovskog saveza Srbije, a uz podršku grada Novog Sada. Kup traje do nedelje, 13. novembra.

625

Tokom sedmodnevnog turnira za titule se bori 61 muška i 17 ženskih ekipa iz 32 zemlje Evrope.

Kup evropskih šampiona u šahu jedan je od najznačajnijih sportskih događaja u Novom Sadu, rečeno je prilikom otvaranja kupa.

“Ponosni smo na brojna šahovska takmičenja održana u našem gradu, a najznačajniji među njima su Šahovska olimpijada i Evropsko ekipno prvenstvo za muškarce i žene održano 2009. godine. Grad Novi Sad je prepoznao značaj ovog kupa i nastaviće da ga podržava posredstvom Gradske uprave za sport i omladinu”, rekao je Ognjen Cvetićanin, član Gradskog veća za sport.

U Šahovskom savezu Srbije navode da je Novi Sad prepoznatljiv kao grad bogate šahodske tradicije zahvaljujući Šahovskom klubu “DDOR Novi Sad” koji je bio višegodišnji prvak države i učestvovao je u više Kupova šampiona.

“Novi Sad je iskoristio priliku da se i ovaj put pokaže kao odličan organizator šahovskih takmičenja i u narednim danima on će biti najveći centar sporta. Želim svim šahistima i ljubiteljima šaha da uživaju u zadovoljstvima koje pruža ova društvena igra”, naveo je Obren Ćetković iz Šahovskog saveza Srbije.

U okviru Kupa evropskih šampiona u šahu takmiči se preko 600 šahista iz 32 zemlje, uključujući najbolje šahiste sveta, koji će boraviti u Novom Sadu do 13. novembra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.