Kulturni centar za najmlađe Novosađane

VIDEO K9: Najmlađim sugrađanima odnedavno je na raspolaganju Dečji kulturni centar u kojem će im na raspolaganju biti brojni kulturni sadržaji i aktivnosti.

89

Novi Sad bogatiji je za još jedan kulturni centar. Reč je od Dečjem kulturnom centru koji se nalazi u Radničkoj ulici broj 20.

Ovde će se sprovoditi niz aktivnosti za decu, a program će biti realizovan na dva načina. Prvi se odnosi na predškolske i školske ustanove gde će deca dolaziti organizovano u centar, drugi gde će deca dolaziti zajedno sa svojim roditeljima.

Najmlađa kulturna ustanova u gradu je počela sa radom u maju ove godine, a u svojoj praksi oslanjaće se na programe realizovane u okviri Manifestacije kulture i obrazovanja dece “Raspustilište” koja ima tradiciju dužu od 35 godina u gradu.

“Ovo je investicija, pre svega u našu budućnost, u našu decu, koja će na adresi NSDKC imati moderno opremljen galerijski prostor, likovni atelje, učionice, multifunkcionalnu sportsku halu i sve ono što je neophodno da klinci imaju najbolje uslove za učenje, rad, druženje i uživanje”, rekao je u sredu gradnonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prilikom otvaranja ovog centra.

Adaptiranje 600 kvadratnih metara Dečjeg kulturnog centra plaćeno je iz budžeta Grada sa 20 miliona dinara.

Prema rečima direktorke Centra Aleksandre Lukić, njihov cilj je da omoguće deci da od najmlađeg uzrasta razvijaju potrebu za kulturom i stvore naviku praćenja kulturnih aktivnosti.

U ovom prostoru, kako je predviđeno, odvijaće se brojni kulturni sadržaji, od muzičkih i filmskih festivala, likovnih i dramskih radionica, dečjih izložbi, dramskog studija, do pozorišnih predstava i savremenog cirkusa.

od M2U00053.MPG do M2U00082.MPG

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.