Kultura “na recept” za zdravlje

VIDEO K9: Novosađani su svoju terapijsku dozu kulture mogli da dobiju i na recept, zahvaljujući zajedničkom projektu koji je, pod nazivom "Kultura za zdravlje – Kultura „na recept", nastao u saradnji Instituta za javno zdravlje Vojvodine, „Doma zdravlja“ Novi Sad i Galerije Matice srpske.

0
35

Projekat “Kultura za zdravlje – Kultura „na recept” Institut za javno zdravlje Vojvodine, novosadski Doma zdravlja i Galerija Matice srpske realizovali su u želji da doprinesu javnom zdravlju, mentalnom zdravlju i kvalitetu života.

Spoj kulture i umetnosti pokazao je da umetnost, zapravo, može da leči i kako projekat poput ovoga može da doprinese boljem i kvalitetnijem životu građana, rečeno je u četvrtak u Galeriji Matice srpske.

Ideja je potekla iz razmišljanja o tome kako kultura može da doprinese zdravlju, kažu inicijatori projekta iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

U ovu svrhu osmišljena su kustoska vođenja kroz aktuelnu izložbu “Pomorišac – vasa Pomorišac”, sa odgovarajućim sadržajima koji su motivisali za dalje razgovore, kao i radionica na kojoj je bilo reči o tome kako u brzom tempu savremenog života izdvojiti vreme za posetu ovakvim prostorima i događajima.

Projektne aktivnosti koje su se odvijale uglavnom tokom vikenda, navode orgaizatori, nakon ukupno 19 vođenja i radionica i učešće više od 100 sugrađanki i sugrađana, potvrdile su pozitivna iskustva i utiske svih učesnika koji su koristili “kulturu na recept – kulturu za zdravlje”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.