Kuda vode Vojvodinu?

VIDEO K9: Pred građanima Srbije su predsednički izbori, a među predsedničkim kandidatima vojvođansko pitanje se uglavnom ne poteže. Političari koji bi da se ovo pitanje, ipak, pokrene, smatraju da se postojanje vojvođanskog pitanja uglavnom negira ili poistovećuje sa separatizmom, što je daleko od istine, rekao je Aleksandar Odžić, predsednik Vojvođanske partije u emisiji Press presek.

0
379

Obećanja političara i stranaka koje predstavljaju pred svake izbore svode se na navode da će nakon izbora doći do jačanja ekonomije, boljeg života građana i rešavanja decenijama nerešavanih problema.

Osnovno pitanje koje se postavlja u Vojvodini je – gde su i čije su naše pare, rekao je Aleksandar Odžić, čije je obraćanje na konvenciji Saše Jankovića od strane nekih medija protumačeno čak i kao podrška tog predsedničkog kandidata ideji otcepljenja pokrajine.

Odžić tvrdi da u Vojvodini nema separatizma i da niko u pokrajini ne želi da se bavi secesijom.

“Ali to je samo još jedan pokazatelj, kada se na bini u Beogradu na bilo kakvom skupu, u ovom slučaju konvenciji predsedničkog kandidata kojeg smo mi podržali, kao i brojne druge vojvođanske organizacije, naravno i pojedinci, političke stranke, eto zato što su se za govornicom našla dva govornika od osam iz Vojvodine, to je, onako, ubolo prstom u oko”, rekao je predsednik Vojvođanske partije.

Vojvođanska partija podržala je Sašu Jankovića, pre svega zbog vrednosnih principa koje zastupa oko toga kako treba da izgleda jedno društvo, uređeno, sa institucijama koje funkcionišu u korist građana, istakao je Odžić.

“Mi moramo prvo da dođemo u situaciju da ovom državom ne upravlja jedan čovek i njegova klika, nego da ovom državom vladaju institucije, a da političari budu, tako da kažem, u službi građanki i garđana ove države. I to je čitava suština. Mi smo to bezrezervno podržali”, naveo je Odžić.

Predizborna kampanja pred naredne predsedničke predsedničke izbore je dobar početak opozicionog oraganizovanja, smatra Odžić, koje će u budućnosti biti snaga spremna da prezume odgovornost za državu i stvori uslove za razvoj društva u kojem će vladati zakon i pravo jednaki za sve njene građane.

Kompletnu emisiju “Press presek” možete pogledati OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.