Kuda na letovanje sa prosečnom platom?

VIDEO K9: Letovanje na moru ili nekom od odmarališta nedostižno je za brojne porodice u Srbiji. Mnogi se, međutim, snalaze na razne načine kako bi ipak sebi priuštili pristojan odmor. Tako bar kažu građani Zrenjanina upitani o ovoj temi.

0
294

S obzirom na primanja građana Srbije, mnogi se neće uputiti na more, a posebno će teško tu odluku doneti porodice, iako je sezona godišnjih odmora u jeku.

Naime, prosečnoj četvoročlanoj porodici za odlazak na letovanje na neku od najbiližih morskih destinacija potrebno je mnogo novca, odnosno mnogo radnih sati. Cene turističkih aranžmana zavise od destinacije, vrste smeštaja, prevoza…

Dakle, za desetak dana potrošiće se ono što se zaradi za najmanje četiri meseca, a cena nekih aranžmana mogu se približiti i godišnjim prosečnim primanjima. Uz to, cena aranžmana nije jedini trošak prilikom boravka na moru.

Porodično letovanje je uvek značajna stavka u kućnom budžetu. Građani smatraju
da porodica sa prosečnim primanjima u Srbiji teško može sebi da priušti letovanje, ali se
ljudi, ipak, snalaze.

Poznati smo po tome da na neki neobjašnjiv način trošimo više i živimo bolje nego što su nam realne mogućnosti. Ipak, porodica sa prosečnim primanjima, može da ode na odmor samo zajedno, jer su tada troškovi niži.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.