Kuda idu divlje svinje?

VIDEO K9: Štrand je juče nekoliko časova bio zatvoren zbog nesvakidašnje situacije. Tri divlje svinje su, naime, u jutarnjim časovima doplivale do gradske plaže. Životinje je primetio radnik na održavanju, nakon čega je usledila potraga.

0
373

Na špicu plaže Štrand, radnik na održavanju primetio je tri divlje svinje koje su jurile u njegovom pravcu.

Na sreću, radnik je uspeo da se popne na binu koja se nalazila u blizini, pa do nezgode koja je mogla da se desi, nije došlo.

“Divlje svinje su se pojavile na Štrandu u 6 i 15 ujutru. Naš radnik na održavanju ih je primetio na špicu plaže, kada su se našli na 10-15 metara od njega i uputile ka njemu, da se nije popeo na binu, koja se nalazi na tom delu plaže, bilo bi vrlo opasno po život, zato što su ovo pre svega divlje životinje koje su vrlo opasne kada imaju mladunce, a i mladunče je bilo sa njima i kada su gladne, to je očigledno sada bio slučaj”, rekao je Ivan Nožinić iz JKP “Gradsko Zelenilo”.

Zaposleni su o ovome obavestili policiju, nakon čega je plaža iz bezbednosnih razloga bila zatvorena za posetioce do podneva.

“Dobili smo po hitnom postupku dozvolu od Pokrajinskog ministarstva poljoprivrede za odstrel divljači i angažovani su lovci iz lovačkog društva “Neoplanta”. Divlje svinje su pobegle sa Štranda, probivši ogradu u delu prema kineskoj četvrti i dalje je nastavljena potraga za njima. Šta se kasnije dešavalo, ja znam samo iz sredstava javnog informisanja” naveo je Nožinić.

Životinje su u prolazu išarale pesak na plaži, a zaposleni su uspeli da zabeleže tragove.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.