Kuće na selu za 30 porodica

VIDEO K9: Trideset bračnih parova sa decom danas je dobilo ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu kuće u nekom od vojvođanskih sela. Poseban značaj konkursa po kojem su sredstva dodeljena ogleda se u tome što omogućava da se kuće sa okućnicom ravnopravno uknjiže na muškarca i ženu, odnosno na bračne i vanbračne partnere.

0
458

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom u Vojvodini već četvrtu godinu za redom sprovodi Zavod za ravnopravnost polova, a iz pokrajinskog budžeta je za ovaj program izdvojeno 180 miliona dinara.

“Ovo je drugi put da konkurišemo, prvi put nismo prošli, ovaj put jesmo i evo došli smo danas na potpisivanje ugovora. Kupićemo kuću u Čelarevu, već smo je pronašli i dobili smo milion dinara”, rekao je Stanislav Knežević iz Čelareva.

Budući da je jedan od ciljeva Konkursa bio i ekonomsko osnaživanje žena i povećanje broja žena vlasnica nepokretnosti, do sada je 184 žene postalo suvlasnica nepokretnosti na selu.

“Ovo nam je drugi put da smo se konkurisali na ovaj konkurs, zato što je podsticaj za žene, daju kao da budemo suvlasnice nekretnina. Suprug i ja smo iz Višnjićeva, mnogo volim svoje selo i zato smo hteli da kupimo kuću. Nas je sada troje, imamo malu bebicu koja je juče napunila 2 meseca”, rekla je Tijana Stanišić iz Višnjićeva.

Namera je, kako je istaknuto, i da se kroz ovaj projekat podstakne razvoj ruralnih sredina, oživljave i podmlade vojvođanska sela kroz dolazak dece i povećanja nataliteta.

Predloženim rebalansom pokrajinskog budžeta za 2018. godinu, kako je najavljeno, predviđeno je da se za ovaj program podrške mladima i ženama izdvoji dodatnih 30 miliona dinara za još 30 kuća sa okućnicom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.