Kružni tok u Sremskoj Kamenici za tri meseca

VIDEO K9: U toku su radovi na izgradnji kružnog toka u Sremskoj Kamenici, na raskrsnici ulica Put doktora Goldmana, Moše Pijade i Branislava Bukurova. Radove su danas obišli predstavnici grada i pokrajine koji zajednički finansiraju ovaj projekat.

376

Na neuređenoj četvorokrakoj raskrsnici ulica Moše Pijade, Put doktora Goldmana i Branislava Bukurova, nije bio omogućen zadovoljavajući protok vozila, kao ni bezbedno kretanje pešaka i biciklista, što je i osnovni razlog za izgradnju kružnog toka u ovom delu Sremske Kamenice.

Reč je o investiciji vrednoj 90,5 miliona dinara, a zajednički je finansiraju Grad i Pokrajina.

Prema rečima gradonačelnika Miloša Vučevića, za tri meseca biće izgrađena moderna saobraćajnica sa pešačkim i biciklističkim stazama, a time će se dalje razvijati komunalna infrastruktura u tom delu grada.

On je podsetio da su ovom delu grada još uvek nerešena pitanja kanalizacije na Popovici, poslednje faze izgradnje vodovoda i kanalizacije u naselju Bocke koja bi trebala, kako je rekao, da počene ovog leta, kao i rešavanje nelegalnog vodovoda na Tatarskom brdu. Prema oceni Igora Mirovića, zajedničke investicije Grada i Pokrajine, realizuju se prema planu.

„Grad Novi Sad uz pomoć Pokrajinske vlade brzo menja svoj izgled. U toku su radovi i na izgradnji parka u Sremskoj Kamenici, centralne kuhinje za PU „Radosno detinjstvo“, priprema se rekonstrukcija ulice Marka Miljanova, izgradnja Naučno-tehnološkog parka i Radio-televizije Vojvodine čiji će signal biti pušten 25. novembra ove godine, ni dan ranije ni dan kasnije”, rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

U početnoj fazi izgradnje kružnog toka u Kamenici, obavljeni su radovi na izmeštanju podzemnih instalacija, vodovodne i kanalizacione mreže, iz zone raskrsnice na novu trasu, a putarski radovi, kako je rečeno, odvijaju se planiranom dinamikom i trenutno su u toku iskopi, nasip peska prema Ulici doktora Goldmana.

Investicija podrazumeva i izgradnju novog javnog osvetljenja, a tokom njene realizacije, kako je najavljeno, saobraćaj neće biti u prekidu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.