Krstonićeva simbioza drveta i metala

VIDEO K9: Zrenjaninci od ponedeljka imaju priliku da u Malom salonu Narodnog muzeja pogledaju izložbu skulptorskih radova nagrađivanog mladog umetnika Milutina Krstonića.

0
176

Autor Milutin Krstonić javnosti je poznat kao dobitnik prve nagrade Međunarodnog likovnog konkursa 30X30 za 2018. godinu koji raspisuje Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa autorom projekta mr Milutinom Mićićem.

Milutin Krstonić, rođen je u Užicu 1995. godine. Završio je srednju Umetnicku školu u Užicu. Diplomirao je 2018. godine na fakultetu Primenjenih umetnosti u klasi Nenada Vacića, a trenutno je na Master akademskim studijama istog fakulteta u klasi Vukašina Milovića.

U Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin na izložbi je predstavio 15 skulptorskih radova koji su nastali tokom 2018 i 2019. godine, delom na Master akademskim studijama u Beogradu a delom u ateljeu.

Vukašin Milović, akademski vajar, istakao je da je Milutin Krstonić vajar koji tek ulazi na likovnu scenu.

Rad Milutina Krstonića koji je nagrađen na likovnom konkursu 30×30 izložen je u Malom salonu Narodnog muzeja i bio je povod da se dogodi pomenuta izložba. Nešto više o tome rekao je mr Milutin Mićić, akademski slikar i autor projekta 30×30.

Izložbu će Zrenjaninci moći da pogledaju do 13. avgusta u malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.