Krstičević: Vučić dobrodošao u Hrvatsku, ali očekujemo izvinjenje

Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević rekao je da je srpski predsednik Aleksandar Vučić dobrodošao u Hrvatsku, ali da prvo "očekuje izvinjenje zbog velikosrpske agresije na Hrvatsku".

329

Na pitanja novinara nakon sednice vlade o tome šta misli o poseti Vučića Hrvatskoj sredinom februara i da li Vučić pre toga treba da se izvini zbog velikosrpske agresije na Hrvatsku, on je rekao da je predsednik Srbije dobrodošao, prenosi HRT.

“Mi znamo da je bio rat, da je Hrvatska napadnuta, da je izvršena brutalna agresija na Hrvatsku. Moj zadatak danas je jačanje sistema bezbednosti, jačanje sistema vojske. Jasno je da treba da gledamo u budućnost, ali je minimum izvinjenje”, naveo je on.

Predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je da još ne zna hoće li se sastati sa Vučićem, jer još nema informacije o službenom delu programa njegove posete.

Na pitanje kako ocenjuje trenutak sastanka, Jandroković je rekao da poslednjih nekoliko dana nije bilo ohrabrujućih znakova da bi moglo doći do pomaka u hrvatsko-srpskim odnosima. (Agencije)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.