Krsna slava Sveti Vasilije Ostroški

VIDEO K9: Korisnici i zaposleni u Dnevnom boravku za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama grada Novog Sada obeležili su danas svoju krsnu slavu, Svetog Vasilija Ostroškog.

0
656

Korisnici Dnevnog boravka za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama grada Novog Sada priredili su kratak, ali kreativan program za goste, kojim su obeležili svoju krsnu slavu.

Ovogodišnji kum je bio Stanko Rodić, koji je jutros sa korisnicima Dnevnog boravka po tradicionalnim pravoslavnim običajima bio u Crkvi.

“Naša slava Sv. Vasilije Ostroški se već godinama tradicionalno održava na način na koji kao domaćini treba da ispoštujemo i zadovoljstvo nam je, tako da su korisnici Dnevnog boravka bili u Crkvi sa našim kumom, poštovanim gospodinom Slavkom Rodićem, osveštani su kolač i koljivo i sve po redu kako pravoslavni običaji nalažu. Vratili su se u prostor Dnevnog boravka, ovde u Seljačkih buna 83, gde će uz goste koji će doći i roditelje korisnika obeležiti Krsnu slavu uz prigodan kulturni program”, rekla je Dr Milka Budakov, predsednica Udruženja za pomoć MNRO.

U prostorijama Udruženja je vladala prava svečarska atmosfera, a gostoljubivi domaćini su na ulazu dočekivali roditelje, rođake i prijatelje. Proslavu slave je svojim nastupom upotpunila operska pevačica Danijela Đorđević.

Dnevni boravak za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama grada Novog Sada postoji 12 godina i trenutno ima 20-ak korisnika uzrasta od 27 do 45 godina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.