Krizni štab: Vakcinacija prioritet!

VIDEO K9: Pooštrenih mera neće biti, odlučio je juče Krizni štab i kao preporuku izdvojio treću dozu vakcine za osetljive grupe ljudi.

0
19

Mere protiv širenja epidemije korona virusa nisu za sada pooštrene niti menjane, ali su članovi Kriznog štaba na jučerašnjoj sednici preporučili treću dozu vakcine za određenu grupu ljudi, uz apel građanima, koji to do sada nisu učinili, da se vakcinišu.

Epidemiološkinja Darija Kisić Tepavčević je, nakon sednice, navela da je preporuka Koordinacionog tela za imunizaciju da postoji potreba za trećom dozom, ali da se takva istraživanja u svetu još rade i nema konzistentnih zaključaka, osim činjenice da je potrebno vreme praćenja postvakcinalnog imuniteta.

U prvoj grupi koja bi trebalo da je primi su, navela je Kisić, osobe sa imunodeficijentnim stanjima i one koje imaju različita hronična oboljenja, zatim osobe sa smanjenom dužinom imunološkog odgovora posle vakcinacije, kao i osobe koje su imale transplantaciju organa i one koje su na hemodijalizi.

Vakcina kineskog proizvođača Sinofarm, kojom je vakcinisan najveći broj građana u Srbiji je među najefikasnijim protiv delta soja koronavirusa, izjavila je direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić, apelujući na građane da se vakcinišu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.