Krizni štab: Bez novih mera

VIDEO K9: U našoj zemlji za sada neće biti uvođene nove mere, ali se mora naći način da postojeće budu strogo sprovođene, odlučili su članovi Kriznog štaba na jutros održanoj hitnoj sednici.

16

Krizni štab odlučio je da za sada neće biti uvođene nove protivepidemijske mere, već da postojeće moraju da budu sprovođene rigorozno i dosledno, saopštio je nakon sednice ovog tela imunolog dr Srđa Janković.

On je naveo i da za sada neće biti uveden obavezan PCR test za ulazak u Srbiju, da nema potrebe da škole pređu na onlajn nastavu, kao i da će biti uvedeni brzi antigenski testovi tamo gde je odgovarajući indikovani test.

Janković je ocenio epidemiološku situaciju kao preteću i izjavio kako se nada da će ona moći da se zaustavi poštovanjem mera.

Prema juče objavljenim podacima Instituta za Javno zdravlje Vojvodine, na teritoriji pokrajine je trenutno 265 aktivnih slučajeva zaraze korona virusom, što predstavlja porast u odnosu na prethodnu nedelju.

Najveći broj aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 114, što je, takođe, porast u odnosu na prethodni period.

Među obolelima dominira radno aktivno stanovništvo sa blagom kliničkom slikom, saopštio je Institut koji i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju u Vojvodini kao nesigurnu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.