Krivudav put ka EU od 12. marta 2003.

VIDEO K9: Među najznačajnijim opredeljenjima vlade Zorana Đinđića bio je jasno definisan put Srbije ka članstvu u Evropskoj uniji, koji je prekinut 12. marta 2003. godine, rekao je u našoj emisiji Otvoreni ekran predsednik Građanskog demokratskog foruma Zoran Vuletić.

0
47

Mart je mesec tokom kojeg su se u istoriji Srbije dešavali neki od najvažnijih događaja koji su određivali dalju sudbinu naše zemlje. Među onima iz novije istorije je ubistvo Zorana Đinđića 12. marta 2003. godine, dugogodišnjeg predsednika Demokratske stranke i predsednika vlade nakon svrgavanja režima Slobodana Miloševića 5. oktobra 2002.

Jedno od najznačajnijih opredeljenja Đinđićeve vlade, smatra predsednik Građanskog demokratskog foruma Zoran Vuletić, bio je jasan i nedvosmislen put Srbije ka članstvu u EU.

Đinđićeva vlada nije manipulisala evropskim vrednostima kao što su to činile sve potonje, kazao je Vuletić.

Đinđićeva vlada je za te dve godine započela reforme na svim nivoima, obnovu zemlje nakon rata i proces pomirenja sa zemljama u okruženju, donela odluke sa kojima one svih vlada koje su usledile nakon njegove ne mogu da se mere, a sve to je zaustavljeno atentatom pre dvadeset godina, zaključio je Vuletić

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.