Krivične prijave za Dositejevu 11

VIDEO K9: Tri meseca nakon što su stanari Dositejeve 11 ostali bez krova nad glavom zbog gradnje na susednom placu koja im je obrušila zid kuće u kojoj su živeli, reagovala je novosadska policija krivičnim prijavama protiv pet osoba.

0
355

Novosadska policija podnela je krivične prijave protiv pet osoba, osumnjičenih da su izvodili građevinske radove u Dositejevoj ulici bez građevinske dozvole i protivno tehničkim pravilima, te takougrozili sigurnost susednog stambenog objekta i prouzrokovali veliku materijalnuštetu.

Prema saopštenju policija, protiv dvoje Novosađana, 50-ogodišnjeg vlasnika, te odgovornog lica u građevinskom preduzeću (64), podneta je krivična prijava zbog sumnje da su učinili tri krivična dela, građenje bez građevinske dozvole, nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova i teška dela protiv opšte sigurnosti.

Za građenje bez građevinske dozvole krivična prijava tereti još jednog Novosađanina
(29), a tridesetpetogodišnjak iz Novog Sada i četrdesetsedmogodišnji Sirižanin
osumnjičeni su za teško delo protiv opšte sigurnosti.

Nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu svih petoro je pušteno da se brane sa slobode.

Zid kuće u Dositejevoj 11, podsetimo, obrušio se sredinom avgusta zbog potkopavanja temelja i radova na placu u Dositejevoj 9, za koje investitor “Astro plan” navodno nije imao dozvole. Za 12 porodica grad je prvobitno obezbedio privremeni smeštaj u hotelima, a potom obezbedio sredstva za polugodišnju kiriju u podstanarskim stanovima.

Građevinska inspekcija je nakon rušenja zida kuće zatvorila gradilište i donela rešenje kojim se investitoru nalaže da zakopa rov koji je napravljen u Dositejevoj 9.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.