Krivične prijave protiv predsednika i guvernera zbog stečaja u Atlas banci

Odbrana vlasnika Atlas Grupe Duška Kneževića predala je danas Specijalnom državnom tužilaštvu u Podgorici krivične prijave protiv predsednika Mila Đukanovića, guvernera Radoja Žugića i privremene upravnice Tanje Terić zbog stečaja u Atlas banci.

0
464

Krivična prijava je podneta zbog zloupotrebe službenog položaja i stvaranja i kriminalne organizacije, a kako se dodaje oni su nezakonito uveli stečaj u Atlas banku, pošto nije bilo osnova za uvođenje direktnog stečaja.

Njihovim postupanjem naneta je višemilionska šteta akcionarima i klijentima banke. Najgrublje su prekršili prava akcionara, a posebno pravo akcionara da učestvuju u postupku, a takodje su zaustavili i najveći deo komercijalnih aktivnosti banke i naneli veliku štetu aktivi banke, navodi se u saopštenju.

To je samo jedna u nizu krivičnih prijava koju je advokatski tim Knećevića podneo u poslednjih par meseci. Atlas Grupa je najavila i da će pokrenuti tužbu protiv države Crne Gore u Vašingtonu zbog odluke o uvođenju stečaja u Atlas banci, i da će tražiti 500 miliona evra odštete.

CBCG je prvo uvela stečaj u njegovu IBM banku a pre par dana i u Atlas banku u kojoj je od decembra bila privremena uprava.

Knežević je u bekstvu, nalazi se u Londonu, i ima britansko državljanstvo. Za njim je raspisana Interpolova potjernica. On u brojnjim nastupima optužuje vlast, posebno Đukanovića, da žele da mu otmu milionsku vrednu imovinu i dostavlja dokaze o tome kako se nelegalno finansira vladajuća partija, ali o tome kako je Đukanović stekao milione.

Sa druge strane, tužilaštvo Kneževića u nekoliko slučajeva sumnjiči za finansijske malverzacije vredne više stotina miliona evra. Protiv njega i bivšeg direktora Atlas banke Đorđa ĐurĐića za sada je jedino podneta optužnica zbog sumnje da su oštetili banku za 12,5 miliona evra. (Beta)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.