Kritična masa za nasipe biciklistima

VIDEO K9: Nakon četvoromesečne pauze, Kritična masa sutra ponovo vozi ulicama našeg grada, a u fokusu je biciklistička staza Novi Sad -Begeč uz nasip kroz Veternik i Futog koju zloupotrebljavaju vozači automobila.

0
23

Prva ovogodišnja Kritična masa biće održana u petak, 23. februara, ovaj put sa veoma važnom temom – “Nasip je za bicikliste!”

Udruženje Novosadska biciklistička inicijativa, koja i organizuje Kritičnu masu, želi da skrene pažnju na to da je zbog automobila ugrožena bezbednost biciklista jer se ovom rutom kreću i stariji biciklisti, roditelji s decom, kao i oni koji na posao idu biciklom.

Marko Mazalica, predsednik Udruženja NSBI, navodi i primer kako je ovaj problem rešen u drugim zemljama sveta.

Kritična masa i ovaj put će krenuti iz Limanskog parka u 17 časova, a voziće planiranom rutom sve do rampe u Veterniku, gde će napraviti kratak predah i porazgovarati o pomenutom problemu i potencijalnim rešenjima. Potom se sličnom rutom vraćaju do grada i vožnju završavaju kod Kretivnog distrikta.

Iako dugačka 15 kilometara, brzina vožnje je prilagođena svim uzrastima, saobraćaj će biti izmenjen u ulicama kroz koje će voziti, a ceo skup obezbeđivaće redarska služba te su svi biciklisti dobrodošli da im se pridruže, poručuju iz Novosadske biciklističke inicijative.POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.