Kritična masa: Troši kalorije, ne gorivo

VIDEO K9: Novo okupljanje biciklista u kritičnu masu u Novom Sadu zakazano je za petak, 29. aprila, pod parolom "Troši kalorije, ne gorivo".

0
48

Nova Kritična masa biciklista u našem gradu pod geslom Troši kalorije, ne gorivo, zakazana je za petak, 29. aprila.

Kraj i ovog meseca obeležiće vožnja na dvotočkašima i drugim prevoznim sredstvima koja ne troše fosilno gorivo koje zagađuje okolinu, što je, uz zdrav način kretanja, osnovni motiv organizatora za ova okupljanja.

Kako ističu u pozivu objavljenom na društvenim mrežama, za bicikl nisu potrebna velika ulaganja i već u prvoj godini prelaska sa automobila na bicikl, za potrebe posla, nabavke, odlaska na pijacu i mnoštva drugih aktivnost, ova investicija će biti isplaćena.

Dodaju i da bicikl poboljšava zdravlje, kao i okruženje u kojem živite jer ne zavisi od sagorevanja fosilnih goriva, čija je cena u poslednje vreme i značajno porasla.

Kritična masa ovog petka krenuće nakon okupljanja u 17 sati u Limanskom parku na Subinom platou.

Ceo događaj će obezbeđivati policija i redari organizatora, Novosadske biciklističke inicijative, a sama kolona će ići relativnim brzinama od 10 do 15 km/h i trajaće otprilike 1 sat, od izlaska iz parka kroz Šekspirovu, gradskim ulicama do novog parka između Bistrice i Detelinare. (Bulevar Despota Stefana, Fruškogorska, Jiričekova, Doktora Sime Miloševića, Bulevar Cara Lazara, Stražilovska, Žarka Zrenjanina, Bulevar Mihajla Pupina, Jevrejska, Bulevar oslobođenja, Novosadskog Sajma, Hajduk Veljkova, Rumenačka, Kornelija Stankovića, Bulevar vojvode Stepe, Bulevar Slobodana Jovanovića, Futoški put, Bulevar Evrope, Radomira Raše Radujkova)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.