Kritična masa 11. juna

VIDEO K9: Nakon duže pauze zbog pandemije korona virusa, Kritična masa ponovo će voziti ulicama Novog Sada. Okupljanje biciklista najavljeno je za petak.

0
41

Prva ovogodišnja Kritična masa u našem gradu biće održana u petak 11. juna. Okupljanje biciklista i svih onih koji svojim prevozom ne zagađuju okolinu, zakazano je za 17 sati u Limanskom parku.

Broj biciklista u Kritičnoj masi je svake godine sve veći, kaže Vladimir Zdravković iz Novosadske biciklističke inicijative. Raste i broj sugrađana kojima bicikl služi kao prevozno sredstvo u gradu i sada ih je, prema njihovim procenama oko 40.000, što je za 10.000 više nego pre tri godine.

Okupljanje biciklista u Kritičnu masu je događaj koji organizuju u brojnim državama sveta kako bi podigli svest o korišćenju ekološki prihvatljivih, alternativnih načina prevoza koji ne zagađuju okolinu.

Okupljanje Kritične mase u petak u Novom Sadu je u Limanskom parku, odakle će uslediti vožnja ulicama Narodnog fronta, Ive Andrića, Bulevarom Evrope, Futoškim putem, zatim kroz Braće Dronjak, Bulevar Jovana Dučića, Radomira Raše Radujkova, Hadži Ruvimovu, Bulevar kralja Petra I, Bulevar oslobođenja, Jevrejsku, Bulevar Mihaila Pupina i Ulicu Modene, do cilja na Trgu Slobode.

Učesnici se, poručuju organizatori, mogu priključiti koloni iz bilo koje od ovih ulica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.