Krenula 14. Međunarodna regata “Vode Vojvodine”

VIDEO K9: Međunarodna regata „Vode Vojvodine“, 14. po redu, počela je danas i trajaće do 29. juna, na Dunavu, Tisi i kanalu Dunav – Tisa – Dunav.

0
4

Jutros je sa Čarde na Limanu startovala 14. po redu Međunarodna regata “Vode Vojvodine” na Dunavu, Tisi i kanalu Dunav – Tisa – Dunav, na kojoj ove godine učestvuje 90 plovila sa oko 250 učesnika iz naše zemlje, Hrvatske, Slovenije i Austrije.

Tokom 9 dana, do 29. juna, nautičari će ploviti na kružnoj ruti Novi Sad – Perlez – Babatovo – Bečej – Turija – Ruski Krstur – Karavukovo – Bačka Palanka – Novi Sad, ukupne dužine oko 300 kilometara.  

Iz Voda Vojvodine podsećaju da je ove godine organizovan nagradni konkurs za zaštitni znak ovogodišnje regate u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka, a studentkinja tog fakulteta Dragana Ilić dobitnica je novčane nagrade u iznosu 120 000 dinara.

Regata se organizuje u cilju promocije plovidbe i nautičkog turizma Vojvodine, a ovaj put akcenat je stavljen na promociju i zaštitu ribolovnih voda i ribolova. Svi učesnici regate na poklon dobiće štap za pecanje, a u ovom sportu oprobaće se i deca i odrasli na takmičenju koje će biti održano 25. juna u Srbobranu, na novoizgrađenim pecaroškim mestima. Visok nivo Dunava ne smeta regatašima, naprotiv.

Ova regata ima i humanitarni karakter i njeni učesnici će sakupljati plastične čepove, a u saradnji sa Udruženjem „Čepom do osmeha“ sredstva će biti usmerena na kupovinu dečje hodalice za četrnaestogodišlnu devojčicu iz Futoga. Kraj regate biće u znaku obeležavanja Međunarodnog dana Dunava na Štrandu za koji je pripremljen bogat kulturno-umetnički program.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.