“Kreni-Promeni” za veće subvencije za vrtiće

VIDEO K9: Juče je ispred Gradske kuće u Novom Sadu novosadski tim Kreni-Promeni, u saradnji sa roditeljima čija deca idu u privatne vrtiće, organizovao skup podrške pod nazivom "Vrtići za svu decu Novog Sada".

0
24

Skup podrške za roditelje čija deca idu u privatne vrtiće pod nazivom “Vrtići za svu decu Novog Sada”, organizovao je juče novosadski tim Kreni-Promeni, sa zahtevom za povećanjem subvencija za decu koja pohađaju privatne vrtiće sa sadašnjih 16, na 26 hiljada dinara.

Više od 3.800 dece u Novom Sadu ostaje ispod crte za prijem u državne vrtiće te su roditelji primorani da plaćaju visoke cene privatnih vrtića, kaže Milica Stevanovski iz novosadskog tima Kreni-Promeni.

Mala primanja vaspitača za veliku odgvornost koji nosi taj posao, uslovila su nedostatku kadra, kako u državnim tako i privatnim vrtićima, kaže Stevanovski te dodaje da su, prema njenim saznanjima, čak i u privatnim vrtićima skoro svi kapaciteti popunjeni.

Putem svoje i preko platforme Peticije online, Tim Kreni-Promeni Novi Sad krenuo je sa prikupljanjem potpisa sugrađana za ovu svoju inicijativu.


POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.