Kreativnim igrama do zdravih navika

VIDEO K9: Tim Razvojnog savetovališta Doma zdravlja “Novi Sad”u saradnji sa Gradskom upravom za zdravstvo, počinje realizaciju projekta „Kreativnim igrama do zdravih navika“.

0
84

Osmišljavanjem kreativnih igara i zabavnih aktivnosti na Youtube kanalu i Facebook stranici, tim Razvojnog savetovališta novosadskog Doma zdravlja na zabavan i edukativan način želi da pruži podršku deci i njihovim roditeljima. Ove zanimljive igre i aktivnosti su osmišljene tako da mogu biti realizovane i u kućnim uslovima.

Pored usvajanja znanja o virusima i načinima na koji se oni prenose, kao i o tome kako se zaštiti od njih, sve aktivnosti koje će biti prikazane osmišljene su i da utiču na razvoj fine motorike šake i prstiju, da pomažu deci da razvijaju svoju pažnju dok rade, da lakše prihvate instrukcije od roditelja, da obogate rečnik novim nepoznatim rečima koje do sad nisu upotrebljavali i da se služe maštom. Ciljna grupa ovog projekta su deca uzrasta od 4 do 6 godina, koja su takođe, u vreme epidemije, u međusobnom kontaktu.

Za decu igra nije samo zabavna aktivnost već ima ključnu ulogu u usvajanju novih znanja i veština potrebnih za kasnije snalaženje u različitim životnim situacijama. Kroz igru deca najbolje usvajaju nova znanja i na taj način najbolje razvijaju svoju kreativnost.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.