Kreativne radionice na “Šarenom trgu”

VIDEO K9: Centralni gradski trg danas se šareneo od dečjih radova na temu predstojećeg Uskrsa. Trodnevna manifestacija ,,Šareni trg'' okupila je veliki broj najmlađih Novosađana i mališana iz Dečjeg sela.

0
504

Deca su na Trgu slobode, uz malu pomoć voditeljki radionica “Šarenog trga”, pravila uskršnje čestitke, zeke i korpice za uskršnja jaja.

“Pravili smo pripremu za Uskrs, korpice za jaja, zečeve, maske zečeva, razne kreativne sadržaje od papira origami. Danas pošto je Veliki petak, na današnji dan farbamo jaja, to nam je glavni deo radionice i na kraju će deca imati izložbu zajedno sa našom decom iz Dečjeg sela koja će danas u jedan sat izložiti sve što smo ovde napravili. Prethodnih dana nam se pridružilo puno drugara različitog uzrasta rado su učestvovali zajedno sa mamama, tatama, braćom, sestrama, danas nam je malo lošije vreme, međutim, uporni smo, i mi i oni, i dalje su tu tako da se nadam da ćemo ovo uspešno završiti i da ćemo imati jednu lepu izložbu na kraju”, rekla je Marija Dražić, koordinatorka radionice.

U ovim šarenim radionicama su učestvovali i štićenici Dečijeg sela iz Sremske Kamenice, a posetioci su mogli da kupe njihove rukotvorine po simboličnoj ceni. Sva sredstva od prodaje prikupljena su upravo za ovu ustanovu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.