„Krava Ute“ – čitaonica za decu

Uskoro će biti održan još jedan Književni klub Evropa na kom će biti prestavljana knjiga za decu „Krava Ute“ nemačkog autora Ingoa Šulcea i ilustratorke Hane Cekau.

0
37

Predstavljanje knjige „Krava Ute“ biće održano u utorak 26. septembra u 18 časova u knjižari na bulevaru Mihajla Pupina 6 u okviru manifestacije „Evropski dan jezika“.

Mališani od 5 do 10 godina uživaće u knjizi „Krava Ute“ i videti šta jedna naizgled sasvim obična krava sanja da bude kada poraste.

Krava Ute, tako su govorile ostale krave iz Livadograda, oduvek je bila malo drugačija. Maštala je o tome da postane poznata i sanjala o velikom svetu. Želela je u cirkus ili, još bolje, na rodeo. Uz pomoć drugarice Franciske svakodnevno je trenirala, uvežbavala najviše skokove i najteže piruete. Malo je falilo da postane šou-zvezda, ali… sreću je ipak ponašala negde drugde.

Radionicu čitanja knjige će voditi Dragana Božić iz Gradske Biblioteke Novi Sad, a kako krava Ute zvuči na nemačkom jeziku, na kom je knjiga napisana u originalu, pobrinuće se saradnice sa Katedre za germanistiku Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Knjiga „Krava Ute“ na srpskom jeziku objavila je knjižara Bulevar Books uz podršku programa Kreativna Evropa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.