Kraljevina Srbija – istorija ili budućnost

VIDEO K9: Udruženje Kraljevina Srbija i dalje prikuplja potpise podrške za pokretanje Narodne inicijative koja bi podrazumevala izmenu Ustava i promenu uređenja Srbije, kojom bi Srbija ponovo postala kraljevina.

0
1337

Od osnivanja do danas Udruženje je postalo najveće monarhističko udruženje u Srbiji, sa stalnim rastom broja članova. Trenutno Udruženje broji oko 18.000 članova koji su organizovani u preko 80 odbora širom Srbije.

Cilj ovog Udruženja jeste ponovno vraćanje monarhije i vraćanje Kraljevine Srbije.

“Samim tim i u sklopu naših ciljeva i naših zadataka ono što je jasno stavljeno do znanja i što stoji u našem Statutu, jeste činjenica da onog momenta kada se monarhija u Srbiji vrati, tog momenta udruženje prestaje da postoji. Dakle šta to znači, udruženje ne postoji radi samog udruživanja, niti eventualne bojazni o prerastanju u političku organizaciju i slično, već isključivo radi uspostavljanja monarhije”, rekao je Nikola Grbić iz Udruženja Kraljevina Srbija.

Ovo Udruženje bilo je suočeno sa brojnim problemima prilikom prikupljanja potpisa zbog zabrane javnog prikupljanja na štandovima, kaže Grbić. Ipak i pored svega do sada je verifikovano oko 123.000 potpisa koji ispunjavaju zakonsku formu, potrebnu za predaju Narodne inicijative u skupštinu.

“Trenutno što mogu da kažem je da proces verifikacije nije gotov. S obzirom da nemamo toliko kapaciteta da verifikaciju uradimo u kratkom roku i za sada broj potpisa koji ispunjava zakonsku formu da su podaci tačni za predaju narodnoj Skupštini jeste 123. 350 potpisa. Pri tom napominjem da broj potpisa nije konačan”, naveo je Grbić.

Kako navodi Grbić usvojena je odluka da se druga Redovna skupština Gradskog ogranka održi 20. maja u 12 sati u Klubu – galeriji “Zrno”.

Podsetimo, Kraljevina Srbija nastala je 1882. godine, da bi po završetku Prvog svetskog rata se proširila na Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca, a kasnije na Kraljevinu Jugoslaviju koja je postojala sve do Drugog svetskog rata.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.