KRALJ MAROKA POVUKAO ODLUKU O POMILOVANJU

729

(VIDEO K9) Nakon burnih protesta u Maroku zbog proglašenja pomilovanja Španca koji je 2011. godine osuđen na 30 godina zatvora zbog silovanja jedanaestoro dece, kralj Maroka ipak je povukao ovu odluku. U saopštenju iz palate navodi se da kralj Mohamed nije bio svestan težine zločina u vreme potpisivanja pomilovanja.

Desetine ljudi, uključujući fotografe i reportere, povređeno je u petak u sukobima demonstranata sa vlastima u centru prestonice Maroka. Razlog demonstracija bilo je proglašenje pomilovanja Danijela Galvana Fina, španskog pedofila koji je silovao jedanaestoro dece. Nakon što su uvideli posledice ovog čina, palata kralja Maroka saopštila je da je kralj ipak odlučio da povuče svoju odluku o amnestiji.

Iako je nekoliko medija javilo da je Fina već napustio zemlju, navodi se da će ministar pravde razgovarati sa vlastima u Madridu “o narednim koracima nakon povlačenja pomilovanja”.

Nekoliko hiljada ljudi protestovalo je u Maroku zbog odluke kralja te zemlje da amnestira 64-godišnjeg Španca, čije je pomilovanje zatražio španski kralj Huan Karlos.

Kralj Muhamed je, odgovarajući na prethodni zahtev španskog monarha, dao oprost za 48 Španaca koji su se našli iza rešetaka u Maroku zbog raznih zločina, a među njima je i Galvan, navodi ruski kanal.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.