Kraj školske godine 6. juna

Kraj školske godina za sve škole u Srbiji biće 6. juna, a OŠ "Vladislav Ribnikar", u kojoj se desilo masovno ubistvo 3. maja, ostaje škola i dobija memorijalni deo, potvrđeno je iz Vlade Srbije.

0
6

Vlada Srbije donela je odluku da se školska godina završi 6. juna u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji, a da škole mogu da nastave da rade do 20. juna, za učenike koji to žele, preneo je portal 021.rs.

Naš obrazovni sistem stvoren je sa ciljem da svim učenicima pruži adekvatnu podršku, ohrabruje ih na putu učenja i omogući im da rastu u zdrave, svesne i odgovorne pojedince. U ovom trenutku, važnije je nego ikada, da se usredsredimo na ono što je najbolje za našu decu, jer ona zaslužuju našu potpunu podršku, ljubav i brigu, navodi se u saopštenju vlade i ddoaje da je zato i doneta odluka da se školaska godina zavrsi 6. juna“, navodi se u saopštenju. 

Za one koji žele da rade do 20. juna u tom periodu mogu se realizovati dopunska, dodatna i pripremna nastava, nastava u prirodi, kao i drugi oblici obrazovno-vaspitnog rada, sa ciljem podsticanja socijalnih i emocionalnih veština učenika i aktivnosti na teme tolerancije, empatije, zajedništva, podrške i zahvalnosti. 

Bitno je napomenuti da će svi učenici koji ne budu  zadovoljni svojim uspehom, dobiti priliku da do 20. juna poprave ocene na lični zahtev“, dodaje se u saopštenju.

Osnovna ogledna škola “Vladislav Ribnikar” će ostati škola, saopštila je Vlada. Ona će biti rekonstruisana i tokom procesa rekonstrukcije, biće izgrađen memorijalni deo u znak sećanja na decu i školskog čuvara, koji su svakoga dana u toj školi pokazivali izuzetnost. 

Podsetimo, u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” 3. maja dogodilo se masovno ubistvo kada je učenik sedmog razreda K.K. iz vatrenog oružja ubio čuvara škole i osmoro đaka. Ranjeno je sedam osoba, od kojih je jedna devojčica preminula u bolnici. 

(021.rs)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.