Kovid propusnice uvod u druge mere?

VIDEO K9: Kovid propusnice su samo najava za druge mere koje će uslediti, izjavio je epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović. Odluka Kriznog štaba o uvođenju kovid propusnica, podsetimo, stupa na snagu u subotu, 23. oktobra, od 22 časa.

0
18

Epidemiološka situacija u Srbiji je katastrofalna, ocenila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić nakon jučerašnje sednice Kriznog štaba, koji je posle dužeg vremena doneo nove restriktivne mere u borbi protiv Korona virusa.

Uvedene su takozvane kovid propusnice, tačnije, potvrde da je osoba primila drugu ili treću dozu vakcine, preležala kovid ili da ima negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili negativan antigenski test koji nije stariji od 48 sati.

Ova mera biće obavezna u zatvorenim ugostiteljskim objektima i dugim zatvorenim mestima javnog okupljanja i stupiće na snagu u subotu, 23. oktobra, od 22 časa. (Kadrovi ljudi sa maskama, može slađa kako prima vakcinu).

Brnabić je naglasila da validan kovid sertifikat predstavlja potvrda druge, odnosno treće doze vakcine.

Kada je u pitanju druga doza, ona ne sme da bude starija od 7 meseci.

Dodala je i da će  kovid propusnice biti kontrolisane putem QR koda koji već postoji u zdravstvenom sistemu za svakog pojedinca.

Na propusnicama se neće nalaziti fotografije, ali će kovid redari i druga ovlašćena lica moći da traže neki lični dokument sa fotografijom, kako bi utvrdili validnost propusnice.

Brnabić očekuje da će možda biti problema sa uvođenjem kovid propusnica u manjim sredinama te apelovala na ličnu i građansku odgovornost, jer se, kako je rekla, ne može sve iskontrolisati.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.