Kovid godina i za obrazovanje

VIDEO K9: U ovom trenutku nije realno prognozirati kada će učenici da se vrate u školske klupe, a konačnu odluku o tome doneće Krizni štab, izjavio je inistar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

0
22

Prvo polugodište školske 2020/2021 bilo je izazovno, još se traži najadekvatniji oblik nastave, ali su škole u Novom Sadu i dalje među najuspešnijim Srbiji, kažu u Osnovnoj školi Kosta Trifković.

Epidemija korona virusa se svakako odrazila i na sve nivoe obrazovanja. Onaljn nastava, potom nastava bez posrednika i na kraju kombinovani model su izazovi sa kojima su se susretali učenici i nastavici u godini za nama.

Mišljenja o najboljem modelu nastave u ovom trenutku su podeljena, ali je sasvim sigurno da se obrazovni sistemi, kako u Srbiji tako i u svetu, do sada nisu suretali sa sličnim izazovom.

U Osnovnoj školi „Kosta Trifković“ ističu da iza sebe imaju tešku i izazovnu godinu i dodaje da su čekali kraj prvoj polugodišta kako bi rezimirali utiske i unapredili nastavu u narednom polugodištu.

Spasojević navodi da je manjkavost što mladi sve češće koriste mobilni telefon umesto računara, ali i dodaje da su učenici spremni i sposobni da koriste širok spektar onalajn platformi za praćenje nastave.

Analiza sa završnog ispita u 2020. godini je pokazala da je uspeh učenika, kako na zavšnog ispitu, tako i uopšteno, nešto veći u odnosu na prethodne godine, navodi Spasojević.

Takođe, on kao zanimljivost izdvaja i podatak da devojčice imaju bolji uspeh od dečaka.

Spasojević ističe da je posebno ponosan što je veliki broj nastavnika i učitelja snimao časove za zvanične platforme za praćenje nastave, što je, dodaje on, Osnovnoj školi „Kosta Trifković“ dodatan podstrek i sjajna afirmacija, koja će uticati i povećanje broja učenika u ovoj školi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.