Kovid bolnica na Mišeluku

VIDEO K9: Skupština Novog Sada donela je odluku da Republici ustupi oko 2,5 hektara zemljište na Mišeluku za izgradnju nove kovid bolnice, kao i da iz gradskog budžeta grada izdvoji 250 milona dinara za komunalno opremanje i uređenje tog zemljišta. Usvajanjem ovih odluka stvoreni su uslovi za početak izgradnje nove kovid bolnice u našem gradu.

0
28

Oko 20. aprila trebalo bi da bude postavljen kamen temeljac za izgradnju nove kovid bolnice na Mišeluku, rekao je zamenik gradonačelnika pre današnje Sednice Skupštine grada.

Radovi na izgradnji trajaće oko 4 meseca, a prvi pacijenti trebalo bi da budu primljeni tokom septembra u ovu bonicu koja će imati 600 ležajeva, 200 na intenzivnoj i 400 na poluintenzivnoj nezi.
Izgradnju bolnice finansiraće Republika preko Ministarstva odbrane, doke će Novi Sad izdvojiti 250 miliona dinara za neophodnu komunalnu infrastrukturu.

Milan Đurić, zamenik gradonačelnika Novog Sada je naveo da će nova bolnica tokom pandemije biti deo KCV-a, a nakon toga bi ostala u zdravstvenom sistemu grada kao Opšta bolnica.

Predstavnici opozicije u Skupštini grada podržali su odluku o gradnji nove kovid bolnice.

Izgradnjom kovid bolnice na Mišeluku, Novi Sad će, postati treći grad u Srbiji, nakon Batajnice i Kruševca, koji tokom pandemije za vrlo kratko vreme za dobija novu bolnicu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.