Kovid bolnica dobija zaposlene

VIDEO K9: Do kraja ovog meseca trebala bi da bude završena izgradnja i opremanje Kovid bolnice u Novom Sadu, a ovih dana ističu i javni pozivi za zapošljavanje na određeno vreme velikog broja zdravstvenih radnika, medicinskog i nemedicinskog osoblja koje će raditi u bolnici na Mišeluku.

0
21

Do kraja ovog meseca trebala bi da bude završena izgradnja i opremanje Kovid bolnice u Novom Sadu, a ovih dana ističu i javni pozivi za zapošljavanje na određeno vreme velikog broja zdravstvenih radnika, medicinskog i nemedicinskog osoblja koje će raditi u bolnici na Mišeluku.

Od 1. septembra bi, kako je ranije najavljeno, trebala početi sa radom Kovid bolnica u Novom Sadu.

KCV je raspisao konkurs za prijem kako zdrastvenih radnika, tako i nemedicinskog osoblja za ovu novu zdravstvenu ustanovu kapaciteta do 600 kreveta.

U javnom pozivu za zapošljavanje medicinara navedena je potreba za 197 doktora različitih specijalizacija i subspecijalizacija. Traže se, između ostalog, 32 lekara opšte prakse, 20 pulmologa, šest nefrologa, pet kardiologa, četiri endokrinologa, ali i 40 anesteziologa, 20 internista, 16 radiologa i osam infektologa.

Do okončanja konkursa, kada će biti poznat tačan broj prijavljenih, nemoguće je dati definitivne podatke o tome kako će biti realizovan rad u Kovid bolnici, rekla je Stokić, s obzirom na poznati deficit medicionara u Srbiji.

Planiranom dinamikom napreduju radovi na izgradnji bolnice na Mišeluku za koju je na početku izgradnje rečeno da će biti izdvojeno oko 4 milijarde i 150 miliona dinara. Grad Novi Sad je za prateće radove i komunalno opremanje objekta opredelio skoro 250 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.