Kovid ambulanta na Novom naselju

VIDEO K9: Zbog pogoršanja epidemiološke situacije Vojna bolnica u Petrovaradinu od danas je spremna za prijem obolelih od korona virusa. Takođe, u Novom sadu od danas je Dom zdravlja na Novom Naselju jedina gradska kovid ambulanta.

0
235

Interno odeljenje sa 35 kreveta kompletno je opremljeno i spremno za prijem obolelih od korona virusa. U Novom Sadu je objekat Doma zdravlja na Novom naselju jedina ambulanta za rad s pacijentima sa sumnjom na covid infekciju, što znači da više ne radi Ambulanta za respiratorne infekcije u objektu “Jovan Jovanović Zmaj”. Radno vreme Covid ambulante na Novom naselju je 24 časa, sa 8 ekipa u toku dana i 4 noću.

Brojevi telefona u Covid ambulanti su: 021/4879-213, 215, 217, 231, 239 i 243

Za pacijente sa sumnjom na covid infekciju određen je glavni ulaz i za te potrebe koristi se prizemlje kao i sve prostorije opšte medicine na I spratu.

Pacijenti koji u ovom objektu imaju izabranog lekara na medicini rada i stomatologa, ili trebaju usluge specijalističke službe to će i dalje moći, ali će ulaz u objekat biti sa zadnje strane.

Time je pacijentima omogućeno da ne čekaju na pregled izvan ustanove, nego čekaonici, a u objektu na Novom naselju pacijentima bi, kao i do sada, uz timove lekar/medicinska sestra za pregled pacijenata sa simptomima COVID-a 19, bila pružena usluga uzorkovanja i analize krvi, serološkog ispitivanja, uzimanje brisa za PCR testiranje i RTG snimanja.

Pacijenti koji su do sada odlazili na preglede u objekat na Novom naselju, biće usmereni prema ambulantama Jovan Jovanović Zmaj, Vršačka, Rumenačka, Jug Bogdan, Bulevar, kao i prema drugim raspoloživim ambulantama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.