COVID 19: RASTE BROJ NOVOZARAŽENIH

VIDEO K9: Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević objavio je na svom Instagram nalogu da je pozitivan na virus korona. Vučević je naveo da se oseća sigurno u rukama zdravstvenih radnika, a građanima je poručio da se čuvaju, poštuju mere, nose masku i sačuvaju svoje zdravlje i zdravlje svojih najmilijih. U Novom Sadu juče je registrovano 615 novozaraženih korona virusom, što je rekordan broj inficiranih u jednom danu.

0
14

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1.967 novih slučajeva, najviše u Novom Sadu, 615, što je najveći broj novozaraženih u jednom danu od početka epidemije. Situacija je, prema današnjem izveštaju Instituta za javno zdravlje Vojvodine, kritična i u Pančevu, Zrenjaninu, Kikindi, Somboru, Subotici i Sremskoj Mitrovici.

U ovom trenutku u pokrajini je 36.327 registrovanih aktivnih slučajeva zaraze, a Institut procenjuje da je taj broj daleko veći.

Najviše aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 10.893, potom sledi Pančevo sa više od 3.700, Zrenjanin i Subotica sa više od 2200, potom Kikinda i Bačka Palanka sa više od 1200 registrovanih aktivnih slučajeva, a po skoro 1000 imaju Sremska Mitrovica i Vrbas.

U ovom trenutku je u Srbiji je u bolnicama više od 8.200 obolelih od kovida 19, a epidemiolozi upozoravaju građane da se pri pojavi simptoma obavezno javljaju lekarima i ne leče se samostalno kod kuće, jer zdravstveno stanje može veoma brzo da im se pogorša.

Zdravstveni sistem je i dalje u izuzetno teškoj situaciji, navodi pokrajinski Institut za javno zdravlje koji i dalje ocenjuje epidemiološku situaciju na teritoriji Vojvodine kao vanrednu, sa mogućom tendencijom stabilizacije na visokim nivoima u narednom periodu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.