Kovid 19: Jedina zaštita je preventiva

Od juče je u Srbiji korona virusom zaraženo još 1.384 osoba, a šestoro ih je preminulo od posledica infekcije. U Novom Sadu je 67 novozaraženih. Stručnjaci upozoravaju da je pridržavanje propisanih mera za sada jedina prevencija protiv zaraze.

0
46

Maksimalan doprinos u zaštiti zdravlja građana u uslovima epidemije korona virusa daju i zdravstveni radnoci Doma zdravlja Novi Sad, koji je inače četvrta po veličini ustanova ovog tipa u Evropi.

Suzbijanju širenja virusa koji je osvojio svet najviše mogu da doprinesu sami građani pridržavanjem osnovnih mera zaštite, smatra direktor novosdadskog Doma zdravlja, prim. dr Veselin Bojat.

Održavanje fizičke distance, nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku kad god to okolnosti zahtevaju nisu nikakve drastične mere, rekao je dr Bojat.

Rezultati od marta do danas pokazuju, istakao je Bojat, da je kod nas novosadski Dom zdravlja postavio standarde u organizaciji, radu i ponašanju tokom kovid epidemije, uz saradnju sa nadležnim lokalnim, pokrajinskim i republičkim službama i institucijama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.