“Košnica prijateljstva” na Begečkoj jami od 9. avgusta

VIDEO K9: Ovogodišnji dečji kamp "Košnica prijateljstva" biće otvoren za mališane na Begečkoj jami od 9. do 22. avgusta.

147

Proteklog vikenda je na Begečkoj jami započeta izgradnja kampa za decu bez roditelja i adekvatnog roditeljskog staranja pod nazivom “Košnica prijateljstva”.

Kamp će biti otvoren od 9. do 22. avgusta. Šatore su podigli volonteri i mladi ljudi iz Udruženja građana Košnica.

Prvu grupu od 50-oro dece očekuju u petak 9. avgusta, a druga stiže nedelju dana kasnije, 16. avgusta.

Osim štićenika SOS dečijeg sela “Dr Milorad Pavlović” iz Sremske Kamenice, planiran je i dolazak dece iz Sigurne kuće, programa Jačanja porodice, socijalno ugroženih porodica, kao i mališana sa Kosova i Metohije. Oni će tokom boravka u kampu učestvovati u različitim sportskim, ekološkim i kreativnim radionicama.

Mališani će moći da plivaju, igraju košarku, fudbal, badminton, odbojku na pesku i da se penju na veštačku stenu. Ovo je petnaesti po redu sportsko-ekološki kamp koji organizuje Udruženje građana Košnica.

Za decu u kampu na Begečkoj jami biće organizovan i pozorišni festival “Pozorište na otvorenom Radosno detinjstvo”, koje će trajati od 10. do 14. avgusta i od 17. do 21. avgusta, svake večeri od 19,30 časova. Festival obuhvata pozorišne predstave, učestvovanje u pozorišnim radionicama, gledanje animacija, ali i trikova mađioničara. Ulaz na festival je donacija koju ćete ubaciti u kutiju na ulazu, a to može biti knjiga ili društvena igra za decu iz Kampa.

U realizaciji ovogodišnje “Košnica prijateljstva” učestvuje oko stotinu volontera, predavača, instruktora i vaspitača. Dolazi i 30 volontera iz čitave Evrope.

Udruženje građana “Košnica” osnovano je 16. oktobra 2005. godine u Novom Sadu kao humanitarno, nestranačko, nevladino i neprofitno udruženje građana. To je društvo u kom su svoj deci, bez obzira na veroispovest, nacionalnu pripadnost, socijalni i ekonomski status, poreklo, pol, fizičke i mentalne sposobnosti, zagarantovana dečija prava propisana Konvencijom Ujedinjenih Nacija o pravima deteta.

Njihov cilj je da obezbede kvalitetan život za decu bez roditelja i adekvatnog roditeljskog staranja, ali i za decu iz socijalno ugroženih porodica.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.